We kunnen geen producten vinden die aan deze eisen voldoen.

Een bonsai boom kopen, een waar kunstwerk

Wilt u een bonsai boom kopen? De bonsai boom wordt vaak gezien als een kunstvorm. De oorsprong ligt in China maar de naam wordt op z’n Japans uitgesproken. Vroeger werd deze vorm van kunst gezien als meditatie. Het straalt dan ook een bepaalde rust uit. U kunt bij ons een bonsai

De vormgeving van de bonsai boom

De boom kenmerkt zich door een houtachtige stam. Het typische van deze boom is dat u deze zelf in model kunt brengen, vandaar ook het kunstige. Door het snoeien van de takken en wortels bepaalt u de vormen en de richting waarin de boom groeit. Door middel van ijzerdraad kunt u de boom een andere richting in laten groeien. Er bestaan een aantal standaard stijlen waarin je de boom kunt laten groeien. Deze stijlen zijn gebaseerd om omstandigheden in de natuur die toegepast kunnen worden op de Bonsai, voorbeelden zijn de bezemstijl en de dubbelstam stijl. Beide bomen hebben een andere vorm en groeirichting. Het leuke aan deze boom is dat je ruimte kunt geven aan je eigen creativiteit en de boom naar eigen invulling kunt laten groeien.

De bewatering

De verzorging van de boom is niet zo moeilijk als u denkt. Regelmatige bewatering is belangrijk. De hoeveelheid water wat een Bonsai nodig heeft is afhankelijk van de soort, de grootte van de boom, de potgrootte, het klimaat, de tijd van het jaar en het grondmengsel. Er bestaat geen schema of minimaal aantal keer dat de Bonsai water nodig heeft. Het heeft alles te maken met observatie en wat de Bonsai nodig heeft. Het geeft een toegevoegde waarde aan uw omgeving en fungeert als kunstwerk. Een Bonsai boom kopen is eenvoudig bij ons. U kunt de boom afhalen op locatie of u kunt een Bonsai boom bestellen via onze website. We leveren binnen 1 tot 4 werkdagen.