Andromeda

3 producten

Andromeda polifolia 'Blue Ice' - Lavendelheide
actie
Andromeda polifolia 'Blue Ice' - Lavendelheide Lavendelheide 'Blue Ice'
11.11 12.99
Andromeda polifolia 'Blue Lagoon' - Lavendelheide
actie
Andromeda polifolia 'Blue Lagoon' - Lavendelheide Lavendelheide 'Blue Lagoon'
11.11 12.99
Andromeda polifolia 'Compacta' - Lavendelheide
actie
Andromeda polifolia 'Compacta' - Lavendelheide Lavendelheide 'Compacta'
11.11 12.99

Fleur uw tuin op met de Andromeda

Wenst u een niet al te grote plant in uw tuin en waarbij u ook geniet van fleurige bloemetjes? Dan is de Andromeda hier een geschikte plant voor. Een andere benaming van de Andromeda is lavendelheide. Het is een relatief lage plant die tot 40 centimeter hoog groeit en in de maanden april t/m juni vol staat met kleine lichtroze tot paarse bloemetjes. De Andromeda is vooral te herkennen aan de opvallende lange en smalle grijsgroene bladeren. De Andromeda is wintervast, dus ook in de winter kunt u met deze plant genieten van groen in de tuin. Verder is het een erg gemakkelijk plant, hij heeft erg weinig onderhoud nodig.

Welke soort Andromeda kopen?

Als u een Andromeda wilt kopen, dan heeft u keuze uit enkele soorten van deze planten. De Andromeda Polifolia is de meest bekende soort in Nederland. Vanuit deze soort zijn er diverse cultivars ontstaan, zoals de Compacta, Blue Ice en Blue Lagoon. Er zitten niet heel veel verschillen tussen deze soorten, maar het gaat bijvoorbeeld om de maximale grootte van de plant en de grond waar deze soort Andromeda het beste kan staan. Er is geen specifieke periode wanneer de Andromeda het beste gepoot kan worden. Dit kan het gehele jaar, maar niet bij vorst. De Andromeda kan gewoon in de grond in een border worden aangebracht, maar ook in een rotstuin of als plant in een plantenbak.

Uw Andromeda bestellen bij Het Groene Paradijs

Enkele Andromeda´s zullen uw tuin danig opfleuren, helemaal in het voorjaar als de bloemetjes uitkomen. De bijzondere vorm en kleur van de bladeren, zorgen ervoor dat u altijd iets bijzonders in uw tuin heeft. Het gemakkelijkste een Andromeda bestellen gaat door naar de webshop van Het Groene Paradijs te gaan. Bij ons kunt u een assortiment van vijf of tien stuks bestellen, zodat u een leuk plekje kunt creëren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van en met een Andromeda, neemt u dan gerust contact met ons op.