Ammophila arenaria - Helmgras

Op voorraad

Helmgras of Duingras

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Ammophila arenaria - Helmgras

De Ammophila Arenaria ofwel Helmgras is een vaste plant, die tot de familie van de siergrassen behoort. De Ammophila Arenaria wordt 70 tot 100 cm hoog en vormt lange wortelstokken. Helmgras bloeit in juni en juli met 10-20 cm lange, crèmekleurige aarpluimen die naar de top toe versmallen. Dit prachtige siergras is half wintergroen, dat betekend dat als de winter niet te streng is, dat de bladeren niet afsterven en mooi groen blijven. Toch adviseren we dit siergras in het begin van het voorjaar terug te knippen tot 10cm boven de grond, zodat de plant sterker in de breedte uit zal groeien. Helmgras wordt ook gebruikt voor het vullen van bakken of potten: met zijn sierlijk gebogen stro-kleurige stengels contrasteert het siergras fijn tegen een donkere achtergrond. Een andere benaming voor dit siergras is Duingras, wat een verwijzing is waar dit gras het vaakste voorkomt : op de duinen. Natuurlijk kunt u dit Duingras in iedere tuin een mooi plaatste geven, zolang de grond waar deze plant komt te staan in goede conditie is.

Helmgras is een blikvanger die maritieme flair in de tuin brengt. Het lijkt op een andere soort siergras ; strandhaver, en behoort tot de plantenfamilie van grassen. Het is een rechtopstaand en krachtig groeiend gras. Deze bereikt een hoogte van ongeveer 100cm en groeit tot 40cm breed. Omdat het gras veel uitlopers vormt, is het ideaal voor het begroeien van taluds en hellingen. Dat maakt Ammophila arenaria zo belangrijk in het wild: aan de zeekust dient het als een duinversterking. De stijve bladeren van dit Duingras worden tussen de 30 en 60cm lang en zijn vier tot zes millimeter breed. De grijsgroene, smalle bladeren hangen gebogen over en zien er bijzonder filigraan uit, omdat ze vaak worden opgerold. Van juni tot augustus voegen mooie bloeiwijzen zich bij het losse gebladerte van de plant.

 

Helmgras aanplanten is voor iedereen een vrij eenvoudige klus. Zolang u ervoor zorgt dat het te beplanten oppervlak maar voldoende los gespit is, zodat er voldoende zuurstof in de grond zit. Dit bevorderd de groei in het eerste stadium, zodat de wortels zich goed kunnen vormen. Om voldoende voeding in de bodem te krijgen kunt u de aarde mengen met potgrond of compost. Verder adviseren wij om ieder voorjaar wat Organische Meststoffen toe te dienen, hierdoor zal de Ammophila arenaria sterk en gezond blijven. Verder is er qua onderhoud niet veel werk nodig.

 

Besluit u dit Helmgras bij ons te bestellen, houdt dan rekening met een levertijd van 1 tot 4 werkdagen. U krijgt de mogelijk om het bij u thuis te laten bezorgen, het af te halen bij een Servicepunt bij u in de buurt of gratis afhalen bij Het Groene Paradijs.

Wilt u Ammophila Arenaria - Helmgras kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Helmgras bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ammophila arenaria - Helmgras

Hoogte bij levering 10-50cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 5
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 10 review(s)
 • 16-04-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De plantjes waren zorgvuldig verpakt en keurig op tijd geleverd.
 • 11-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima verpakt en planten zien er gezond uit.
 • 08-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  keurig verpakt en bezorgt. makkelijk te bestellen via de website,
 • 25-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima kwaliteit , snelle levering en goed verpakt.
 • 17-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zeer tevreden. Snelle levering en top verpakt.
 • 29-11-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Hele nette plantjes en mooi duurzaam verpakt! Levering dagje te vroeg. Zaterdag was de afgesproken lever dag. stonden vrijdag al voor de deur. Maar was geen probleem. Kon ik nl. zaterdag vroeg lekker aan de slag.
 • 30-01-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Alles prima verlopen met bestellen, kwaliteit was top
 • 12-07-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Fijne mensen snelle levering. Goed verpakt. Ik kom terug.
 • 12-07-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Fijne mensen snelle levering. Goed verpakt. Ik kom terug.
 • 07-06-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Snelle levering via Postnl keurig verpakt en voorzien van kunstmest. Heel tevreden met het proces volgende keer weer via groeneparadijs. Met vriendelijke groet, E H Blom
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  8.99