Adderwortel

3 producten

Persicaria bistorta 'Superba' - Duizendknoop
actie
Persicaria bistorta 'Superba' - Duizendknoop Adderwortel
Niet op voorraad 6.99
Persicaria affinis 'Superba' - Duizendknoop
actie
Persicaria affinis 'Superba' - Duizendknoop Duizendknoop
Persicaria amplexicaulis - Duizendknoop
actie
Persicaria amplexicaulis - Duizendknoop Duizendknoop

Adderwortel: Standplaats, verzorging & de mooiste variëteiten

De uiterst decoratieve bloemen en de grote verscheidenheid aan variëteiten maken de Adderwortel een steeds populairdere vaste plant, die ook nog eens vrij gemakkelijk is.
De Adderwortel (Persicaria bisorta) is een echte aanwinst in de tuin, omdat hij geen uitgebreide verzorging nodig heeft en over het algemeen zeer robuust is. Bovendien overtuigt deze vaste plante met zijn langdurige bloei en snelle groei. In combinatie met andere planten kunnen bijzonder aantrekkelijke aanplantingen worden ontworpen.

Adderwortel : Oorsprong en eigenschappen

Persicaria bisorta behoort tot de duizendknoopfamilie (Polygonaceae) en is ook bekend onder de synoniemen Bistorta amplexicaulis en Polygonum amplexicaule vanwege nieuwe taxonomische bevindingen. Het natuurlijke voorkomen van Adderwortel bevindt zich in de Himalaya-regio en varieert van Afghanistan tot China. Daar groeit het het liefst in vochtige meerjarige weiden en aan bosrijke randen op zonnige locaties.

Is Adderwortel bijvriendelijk?

De duizendknoop is een zeer goede nectar- en stuifmeelplant en vormt dus een voedselbron voor insecten zoals bijen of vlinders. Afhankelijk van de soort is dit kenmerk meer of minder aanwezig.

Standplaats en toepassing

Optimaal wordt Adderwortel geplant in losse, licht-vochtige kleigrond op een zonnige en windbeschermde standplaats. Een voedselrijke, humusrijke kleigrond is het meest geschikt. De Adderwortel voelt zich vooral thuis in borders, maar ook op waterbanken en past perfect in kruidachtige borders en prachtige meerjarige borders.
Om de bodem van een zeer zanderige, voedselarme grond te verbeteren, kan compost of hoogwaardige humeuze grond worden gemengd. Alleen in zeer verdichte bodems moet wat zand of grind worden opgenomen.