Lampenpoetsersgras

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lampenpoetsersgras bij Het Groene Paradijs

Als u aan gras denkt, dan ziet u misschien een voetbalveld voor ogen. Nette, groene sprietjes die keurig naast elkaar staan. Toch zijn er vele andere soorten siergrassen die er een stuk spectaculairder uitzien. Neem bijvoorbeeld het lampenpoetsersgras. Dit is een soort gras die zijn naam kreeg van het feit dat deze gebruikt werd om cilindervormige olielampen mee te poetsen. Kijken we echter naar de Latijnse naam van deze plant, te weten Pennisetum alopecuroides Hameln, dan krijgen we weer opeens hele andere associaties bij de naam. Alopecuroides betekent namelijk 'lijkt op een vossenstaart', en ook daar hebben de pluimen van deze grassoort wel wat van weg.

Lampenpoetsersgrassen in alle soorten en maten

Lampenpoetsersgras is een grassoort die in vele verschillende uitvoeringen terug te vinden is. Elke soort heeft gemeen dat het er allemaal prachtig uitziet. Per slot van rekening wilt u in uw tuin toch ook wel iets hebben staan dat gewoon heel erg mooi is? Het is daarnaast een grassoort die door het jaar heen ook nog van kleur verandert. Deze grassoort woekert praktisch niet en heeft daardoor ook niet veel snoeiwerk nodig. We raden u wel aan om de plant zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen. Een mooie plek bij een tuinvijver of aan de rand van een gazon is dan ook ideaal.

Lampenpoetsersgras kopen?

In onze webshop kunt u eenvoudig het lampenpoetsersgras kopen. Bekijk gewoon even hoeveel u nodig heeft en rondt uw bestelling af. Wij zorgen er dan voor dat uw nieuwe aanwinst zo snel mogelijk bij u thuis wordt afgeleverd. Heeft u nog vragen over dit product. Wij helpen u dan graag. We kunnen u ook adviseren over de verzorging van lampenpoetsersgrassen.

Top 3 populairste lampenpoetsersgrassen?

Wij als deskundige aanbieder van diverse soorten lampenpoetsersgrassen hebben voor u een top 3 gemaakt van de meest geliefde Pennisetum varianten :

1. Pennisetum Little Bunny : dit is de laagblijvende, dwerglampenpoetsersgras

2. Pennisetum Hameln : dit is de middelgrote variant en meest verkochte soort

3. Pennisetum Reborn : de nieuwe generatie met een compactere groei