Groenblijvende heesters

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Groenblijvende heesters

Groenblijvende heesters zijn bladhoudende struiken. Normaal gesproken verliezen struiken in de winter hun blad om zich tegen de vorst te beschermen. De bladeren van deze heester kunnen beter de vorst en kou omdat ze dik en taai zijn. Bij ons kunt u terecht en kunt u groenblijvende heesters bestellen van goede kwaliteit die de vorst overleven. In de winter heeft deze heester ook groene bladeren. De heesters zijn te combineren met vaste planten en bomen.

Groenblijvende heesters met mooie bladeren

De Photinia fraseri is een heester die populairder wordt. Deze loopt rood uit en in de herfst krijgt deze een bordeauxrode kleur. Ook die Pieris japonica krijgt mooie rode bladeren. De hemelse bamboe is een andere soort die mooi verkleurt. De meest bijzondere is de Fleagnus ebbingei, het blad verkleurt hierbij zilvergrijs. Enkele heesters hebben naast de mooie bladeren ook wat mooie bloemknoppen die zich in de winter alvast voorbereiden om tot bloei te komen in het voorjaar.

Groot scala aan heesters in ons assortiment

Heesters worden soms ook wel struiken genoemd. Ze kunnen vertakken in de grond of laag aan de grond. Er bestaan heesters die groot kunnen worden, soms tot wel 5 meter. Enkele soorten blijven laag en kunnen geplant worden in een kleine tuin. Het ideale aan de heesters zijn dat ze in allerlei vormen gesnoeid kunnen worden. Sommige mensen maken hier dan ook ware kunstwerken van, van bollen tot kegels. De meest bekende soorten zijn de Taxus en de Buxus. Het enige gevaar bij deze heesters is dat de grond bevroren kan raken en de plant kan uitdrogen. De ideale oplossing hiervoor is bescherming door middel van tuinvlies. Dit en nog vele andere accessoires kunt u ook vinden in onze webshop. Groenblijvende heesters kunt u kopen via onze webshop.